Nieuwe afdeling kiest eerste bestuur

Emil Jacobs, voorzitter van de afdeling

Op zondag 15 oktober is de Zuid-Limburgse afdeling opgericht van de politieke partij de Socialisten. Deze landelijke partij is ontstaan nadat groepen leden uit de SP zijn gezet omdat zij pleitten voor een principiële linkse koers en democratische hervormingen in de partij. Naast partijlozen, vonden ook leden die eerder al hun SP-lidmaatschap hadden opgezegd uit onvrede met de politieke lijn hier een nieuwe politieke thuis.

De opstartende afdeling viel eerst onder Eindhoven, maar gaat nu lokaal aan de slag en heeft oud-SP kaderlid Emil Jacobs gekozen tot voorzitter van een eerste bestuur. Op de startbijeenkomst van 15 oktober, stelden de aanwezige leden vast dat er grote noodzaak en ruimte is om een nieuw toekomstperspectief te bieden aan de samenleving. Emil Jacobs: ”Lokaal, nationaal en wereldwijd zijn er grote problemen waar mensen tegenaan lopen die in het fundament gemeen hebben dat we leven in een systeem dat draait om het maken van winst: van studieschulden, lage lonen, en het vinden van betaalbare woningen, tot een klimaatcrisis en oorlogen in Oekraïne en Gaza waar velen van vluchten en waar we geliefden en familie hebben wonen. Wij maken ons sterk voor een solidaire, vreedzame en menselijke wereld in een duurzame relatie met de rest van de planeet. Hiervoor moeten we een einde maken aan het systeem van uitbuiting voor het gewin van enkelen, het kapitalisme, en opkomen voor een socialistische toekomst. Daar gaan we ons lokaal sterk voor maken.”

De Socialisten zoeken samenwerking met individuen en organisaties die mee willen denken en mee willen doen voor een nieuw toekomstperspectief.